29 november? Giving Tuesday!

Je kent waarschijnlijk “Black Friday” en “Cyber Monday”, maar zegt “Giving Tuesday” jou iets? De vierde aflevering van deze speciale dag valt dit jaar op 29 november. Wees een gulle gever!

Een dag van de vrijgevigheid, als dat niet mooi aansluit bij de waarden van crowdfunding? Trek dus maar meteen een rode streep onder 29 november in je agenda, want de hele wereld viert dan “Giving Tuesday”. Een evenement dat precies op tijd komt tussen de veel commerciëlere “Black Friday” en “Cyber Monday”.

Wat is Giving Tuesday eigenlijk?

Giving Tuesday is een dag om aandacht te besteden aan solidariteit en giften. Liefdadigheidsorganisaties, gezinnen, bedrijven, studenten… iedereen eigenlijk heeft dan de kans om op het web en in de sociale media geld in te zamelen voor het goede doel.

Giving Tuesday werd voor het eerst in 2012 georganiseerd in het kader van de Social Good Week. Het initiatief had oorspronkelijk vooral tot doel om fondsen te werven en mensen aan te sporen om zich minstens een dag in te zetten voor de minstbedeelden, bijvoorbeeld door kleren in te zamelen of een beetje van zijn kostbare tijd te schenken. Ondertussen is er ook een rol weggelegd voor crowdfunding met een maatschappelijke en/of humanitaire meerwaarde.

Wil je een project voor kinderen steunen? Iets voor beter onderwijs doen? Een solidair of maatschappelijk project een duwtje in de rug geven? Een artisanale activiteit opwaarderen? Op Hello crowd! kan dat allemaal!

Bekijk alle projecten hier. Wij rekenen op jou!

Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!