5 redenen om Hello crowd! te kiezen voor je crowdfundingcampagne

Het is niet zo eenvoudig om het juiste platform voor een geslaagde crowdfundingcampagne te vinden. Maar Hello crowd! heeft alles in huis voor een kwalitatieve én veilige campagne. Je mag dus op beide oren slapen.

Iedereen wint

Er zijn allerlei formules om aan crowdfunding te doen: via kapitaalinvestering (‘equity crowdfunding’), via een lening (‘lending crowdfunding’) of door een gewone gift (‘donation crowdfunding’). En dan is er ook nog ‘reward crowdfunding’, de formule die Hello crowd! toepast. De gestorte bedragen worden beschouwd als een gift of aankoop en niet als een investering. Als initiatiefnemer behoud jij de volledige intellectuele eigendom over je project en geef je de funders geen enkel ‘aandeel’ of ‘recht’ op wat dan ook. Je bedankt ze met een beloning - een product of een dienst - en hoe meer ze financieel bijdragen, hoe groter hun beloning. Maar waar het eigenlijk om draait, is dat je funders in jou en je project geloven!

Voor iedereen toegankelijk

Bij Hello crowd! is er plaats voor allerlei soorten projecten en funders. De financieringsdoelstelling mag zo klein zijn als €5 en zo groot als €100.000 en ook de bijdragen van funders starten vanaf €5. Kleine en grote ideeën krijgen concreet gestalte, kleine en grote bijdragen zijn welkom. Station M had bijvoorbeeld €1.000 nodig om een ruimte voor jonge kunstenaars te openen, terwijl Huff & Puff het groter zag: met €15.000 wilden zij de beste zakdoek ter wereld maken. Bij deze projecten werd de financieringsdoelstelling niet alleen gehaald, maar zelfs overschreden!

Professionals met een luisterend oor

Sommige platformen doen niet meer dan je campagne publiceren, maar Hello crowd! biedt je volwaardige begeleiding. Ervaren professionals bestuderen je projectvoorstel, helpen je om je online campagnepagina op te stellen en zo aantrekkelijk mogelijk te maken en steunen je om je crowdfundingproject tot een goed einde te brengen. Met coaching op maat in elke fase en een partner die naar je luistert, je advies geeft, je vragen beantwoordt, je aanmoedigt… vergroot je je kansen aanzienlijk!

Niets te verliezen, alles te winnen

Het mooie is dat je niets hoeft te betalen om je campagne op te zetten en evenmin voor het advies en de ondersteuning op maat door de coaches. En hoe zit het dan met de commissie van 8,07% (inclusief btw en transactiekosten) voor Hello crowd!? Die betaal je alleen als je project de financieringsdoelstelling haalt. Haal je die niet? Dan hoef je helemaal niets te betalen!

‘t Is Belgisch!

Zonder chauvinistisch te willen doen, kunnen we er niet omheen: de meeste crowdfundingplatformen zitten in het buitenland. Dat maakt de communicatie tussen de initiatiefnemers en het platform niet altijd gemakkelijk. Het Belgische platform Hello crowd! ontwikkelt zijn activiteiten in ons landje en staat zowel letterlijk als figuurlijk dicht bij zijn initiatiefnemers, met regelmatige telefoontjes, skype calls, echte ontmoetingen… En het kent de Belgische markt, waarbinnen jouw crowdfundingcampagne loopt, ook door en door.

Overtuigd? Dien je project in!

Een project indienen
Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!