Crowdfunding? Ik ga ervoor!

Een crowdfundingcampagne opzetten is een kwestie van zelfvertrouwen. Op een dag overwin je je twijfels, zeg je “dat kan ik ook” en waag je het erop. Dan heb je achteraf geen spijt van gemiste kansen. Lees hoe deze vijf vrouwen het hebben klaargespeeld: hun project was er nooit gekomen als ze niet de knoop hadden doorgehakt.

Op 25 mei gaat Amalou open, een initiatief van vijf gedreven vrouwen uit dezelfde familie. Het vroegtijdige overlijden van één van hun nichten aan kanker was hun inspiratiebron om een wellnesscentrum op te richten. Therapeuten en coaches zullen er groepslessen, workshops en conferenties geven. Zonder een schitterend gevoerde crowdfundingcampagne was dit centrum er nooit gekomen. “Toen we aan de campagne begonnen, stonden we financieel nog nergens”, zegt Valérie, de woordvoerster. “We hadden alleen nog maar een huis gevonden om te huren, niet ver van Hannuit. Ik heb toen voorgesteld om te gaan crowdfunden. Mijn zus Delphine heeft vrienden in Nederland die op die manier met een visrestaurant zijn begonnen. Wij dachten: als die met crowdfunding aan de nodige middelen zijn geraakt, waarom dan wij niet?” En de vijf vrouwen hebben meteen de daad bij het woord gevoegd.

“Wij vroegen ons af of het ging lukken”

“Wij hebben inlichtingen ingewonnen over de bestaande formules en zo zijn we bij Hello crowd! terechtgekomen. Wij waren meteen gerustgesteld: er zit een betrouwbare bankinstelling achter, als we onze doelstelling niet zouden halen zou niemand geld verliezen en de funders zouden worden terugbetaald…”

Maar de jonge vrouwen zaten toch nog met enkele vragen. “Die waren van organisatorische aard”, zegt Valérie. “Wij wisten dat vooral mijn zus en ik de campagne zouden moeten bezielen, maar wij werken allebei fulltime. Dus hoe zou dat lukken? Zouden wij genoeg tijd hebben, voldoende energie kunnen opbrengen? Zouden wij het na een tijdje niet beu worden? Of het gevoel krijgen dat wij de mensen verveelden met ons project? Maar wij zijn er geraakt!” Meer zelfs, na nauwelijks één week campagne haalden de vijf vrouwen al hun eerste doelstelling van €7.500, voor de aankoop van meubels, uitrusting voor de cursussen, verf…

Weg waren alle vragen die in het begin door hun hoofd spookten en in de plaats kwam zekerheid: het resultaat is beter dan de familie durfde te dromen. “Het geeft je zo’n goed gevoel als je merkt dat funders je steunen. Wij hebben nu een tweede doelstelling van €12.000, om huishoudtoestellen, tuinmeubilair en de inrichting van de omgeving van het centrum te betalen. Zo kunnen we iedereen in de beste omstandigheden ontvangen…”

Succes komt sneller als je je kans waagt en in je droom gelooft. Waarom zou jouw droom niet uitkomen? De experts van Hello crowd! helpen je graag om je droom te verwezenlijken, met advies en begeleiding. Aarzel niet langer en leg ons je plannen voor. Je hebt niets te verliezen!

Dien je project in
Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!