Crowdfunding is een vrouw!

Vrouwen vertegenwoordigen maar 30% van de Belgische ondernemers volgens het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Maar dat was vóór crowdfunding zijn opmars inzette. Want op de crowdfundingplatforms zijn het de vrouwen die de mannen het nakijken geven!

Maar oordeel vooral zelf … De statistieken van de grootste crowdfundingplatforms laten zien dat bijna 50% van de projecten door een vrouw wordt aangebracht. En volgens een studie van een universiteit uit Jerusalem halen vrouwen met hun projecten bijna 8% meer financiering binnen dan de mannen! Vrouwen slagen er dus gemakkelijker in om geld op te halen. De reden? Ze zouden meer vertrouwen inboezemen. En dat zeggen wij niet, maar de internetgebruikers. Een team dat voor 100% uit vrouwen bestaat, zou zelfs 40% meer kans maken om de financiële doelstelling te bereiken. En wereldwijd wordt 42% van de crowdfundingplatforms opgestart en geleid door … vrouwen!

Dus heren, om jullie crowdfundingprojecten meer kansen op succes te geven, is de oplossing duidelijk. Wat kiezen jullie: hoge hakken en een jurkje aantrekken of … een vrouw de teugels van het project in handen geven?

En dames, als jullie een project bij Hello crowd! willen indienen, dan kunnen jullie hier terecht!

Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!