Crowdfunding laat de meest diverse projecten uitkomen

Wat hebben een poezenbar, T-shirts met een paranormaal kantje en een cover om je privacy te beschermen met elkaar gemeen? Heel eenvoudig: zonder Hello crowd! waren deze drie projecten er nooit gekomen!

Voor financiering van de meest diverse ideeën is crowdfunding de laatste jaren de normaalste zaak van de wereld geworden. Voor hightech gadgets, een artistiek, cultureel of culinair project, sportieve initiatieven, ideeën inzake wellness, mode, interieurinrichting, liefdadigheidsprojecten… Met een crowdfundingcampagne is het vaak mogelijk om zelfs je wildste ideeën gestalte te geven. Deze drie recente projecten bewijzen het!

Een feelgoodbar? Bij Miss Miaouw hoor je alleen tevreden gespin

Weet je wat een poezenbar is? Gewoon een leuke plek voor een origineel drankje en een zelfgemaakt gebakje, maar dan wel in het gezelschap van… lieve poezen, die smeken dat je ze zou strelen en als het even kan ook adopteren. Drie jongedames uit Namen die hun mannetje staan in de keuken en een zwak voor poezen hebben, vonden dit een té gek idee. Zij begonnen te dromen van een gezellige poezenbar, die ze heel eenvoudig Chez Miss Miaouw zouden dopen. Crowdfunding leek de beste methode om hun droom te financieren en met veel humor probeerden ze hun funders te overtuigen. Ze haalden niet minder dan €5.785 op (of 128% van hun doelstelling). Ook zij spinnen nu van puur geluk!

Unieke kledingstukken? Deze T-shirts hebben iets met zwarte magie

Vampieren, demonen, buitenaardse wezens, doodskoppen… hebben de creaties van het alternatieve merk Black Eyed ingepalmd. Kwaliteitsvolle T-shirts van 100% biologische katoenvezels, bedrukt met originele motieven die zo uit het paranormale universum (films, romans, legendes…) lijken gestapt. De man achter het merk is Samuel, die een project wou opzetten met een sterke band met de community die zweert bij het occulte en paranormale. De jonge ontwerper uit Bergen dacht spontaan aan crowdfunding om zijn productie te lanceren. Hij haalde meteen voldoende op om zijn zes eerste modellen in de markt te zetten!

Een gadget? INI 3D beschermt je privacy

Onze webcams zijn kwetsbaar: mensen met slechte bedoelingen kunnen ze overnemen en zonder dat wij het merken beelden van onszelf of onze omgeving bemachtigen. Steeds meer computergebruikers nemen daarom hun toevlucht tot een webcamcover. Vier studenten uit Gent vonden de bestaande modellen maar niks en besloten om INI 3D te creëren, een 3D-geprinte webcamcover die milieuvriendelijk, duurzaam, kleurrijk en gemakkelijk te gebruiken is. Om hun productie op te starten deden ze een beroep op Hello crowd!. Dat de campagne van het viertal succesvol was, blijkt uit het feit dat zij hun financieringsdoelstelling al na zes dagen bereikten en overschreden. Aan het einde van de campagne hadden ze zelfs het dubbele opgehaald!

Ben je bezeten door cultuur, kunst, mode, technologie, sport, interieurinrichting, ambachten…? Lanceer je nu en dien je project in. Je hebt niets te verliezen en alles te winnen!

Dien je project in
Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!