De 8 topics die niet mogen ontbreken in je presentatievideo

Een leuke video helpt je om de aandacht op je campagne te vestigen, vergroot de kans dat mensen je project enthousiast delen op de sociale media en geeft je een dynamische uitstraling. Lees onze tips als je voor het eerst een video maakt!

De rol van beelden was nog nooit zo belangrijk als in dit tijdperk van de sociale media. Een video maken om je project te presenteren en je campagnepagina op te leuken, is dan ook beslist een goed idee. Je vestigt de aandacht op jezelf en je project, toont wie je bent en wat je in je mars hebt en wat je funders aan je project hebben. Maar hoe begin je eraan? Als je nog nooit een video hebt opgenomen sta je misschien heel onwennig voor de camera. Het helpt om het scenario gedetailleerd voor te bereiden, goed na te denken over de topics die aan bod moeten komen en alvast deze vragen te beantwoorden:

1. Wie ben ik?

Het project is jouw droom, jij draagt het uit, jij bent de persoon die de funders willen vertrouwen en steunen. Stel jezelf heel eenvoudig en bondig voor en leg de nadruk op je persoonlijke gegevens: je voornaam, leeftijd, menselijke kwaliteiten, … Het komt er vooral op aan om de aandacht even op jezelf te vestigen!

2. Welke ervaring heb ik?

Vat je persoonlijke traject tot nu toe samen. Wat heb je al verwezenlijkt? Zet de hoogtepunten van je traject in de schijnwerper, zeg wat je geleerd hebt en wat essentieel is om je project te doen slagen.

3. Waarom dit project?

Leg uit hoe je op het idee voor dit project bent gekomen. Gaat het om een belangrijke fase in je leven? Is het een droom die je al lang koestert? Voelde je al geruime tijd de behoefte om dit te doen? Dit zijn maar enkele voorbeelden.

4. Wat voegt mijn project toe?

Nu komen we bij de kern van de zaak en is het moment aangebroken om je project voor te stellen. Waar gaat het om? Wie zal er wat aan hebben? Geef vooral concrete informatie: “ik wil een winkel openen, een kledingmerk lanceren, een kunstwerk produceren, een uitdaging aangaan, …”

5. Wat maakt mijn project anders?

Laat zien wat jouw project uniek maakt. Wat maakt het anders dan andere projecten? Jij lanceert bijvoorbeeld een kledingmerk voor een bepaalde doelgroep, je opent een winkel waarin je specifieke producten gaat verkopen, in een uniek kader, met een bijzonder onthaal …

6. Wat is de kracht van mijn project?

In deze fase laat je zien wat de kracht van jouw project is. Als je de artistieke toer opgaat, toon dan fragmenten van concerten of voorstellingen, voer zelf iets op, … Als je een zaak opent, film dan de plek waar je die gaat onderbrengen, de plattegrond, de meubels die je wil aanschaffen, … Als je een sportproject koestert, schiet dan beelden van je trainingen, wedstrijden die je hebt gewonnen enz. Maak van de gelegenheid gebruik om mensen te tonen die je project al steunen, vermeld het aantal volgers op je sociale media-accounts, laat enkele van je funders van het eerste uur kort getuigen waarom ze je steunen of welke redenen ze hadden om je vanaf het begin te volgen.

7. Welke beloningen?

Presenteer de beloningen die je klaar houdt voor je funders en leg daarbij de nadruk op de verleidelijke pluspunten!

8. Hoever sta ik ermee?

Eindig met nog wat concrete informatie: hoever is je campagne al gevorderd, welk bedrag heb je nodig en wat ga je ermee doen, waar kunnen je funders eventueel meer info vinden en waar moeten ze klikken om je te steunen? En vergeet niet om de link naar je campagne op Hello crowd! duidelijk aan te geven!

Wees in elke fase direct, beknopt, eenvoudig en vooral … creatief! Laat je opmerken! Het is de bedoeling dat je video de aandacht trekt, jou en je project geloofwaardig maakt en mensen aanspoort om je te volgen. Denk eraan: hoe vaker je filmpje gedeeld wordt, hoe groter de kans dat je campagne slaagt. Onze coaches staan klaar om je vragen te beantwoorden, je tips te geven en je te begeleiden bij het maken van je video.

Heb jij ook een project? De experts van Hello crowd! helpen je graag om het uit te voeren. Zij begeleiden je en geven je advies. Waarop wacht je nog om je project in te dienen? Je hebt niets te verliezen!

Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!