Deze video is een flinke oppepper voor je communicatie

Het is bekend dat je voor een crowdfundingcampagne je communicatie flink moet verzorgen. Een video om je project voor te stellen hoort daar zeker bij. Wij leggen je uit waarom.

Je bent de initiatiefnemer van een project en je hebt besloten om het te lanceren met een crowdfundingcampagne. Je hoeft dan echt geen professionele filmer te zijn om een video in elkaar te boksen die een belangrijke rol speelt in je communicatie met je toekomstige funders. Een smartphone, een leuk idee en genoeg motivatie, meer heb je niet nodig!

Welke voordelen biedt een video om je project te presenteren?

De kans dat mensen je project leren kennen stijgt aanzienlijk

De meeste mensen bekijken liever een filmpje dan een tekst uit te pluizen waarin je je project voorstelt (hoewel het ene medium het andere zeker niet hoeft uit te sluiten). Hou dit in het achterhoofd als het onderwerp van je campagne zich toevallig goed leent voor een visuele presentatie: een voorwerp, een plek, voedingswaren, kleren…

Een video is ideaal voor een snelle, eenvoudige en efficiënte voorstelling

Om de aandacht van je kijkers vast te houden, duurt een video waarin je je product voorstelt best niet langer dan drie minuten. Die beperkte duur verplicht je meteen om alleen essentiële informatie te geven. Je toekomstige funders moeten na afloop weten waar het over gaat, waarom en hoe je bij dit project bent uitgekomen en vooral waarom je hun hulp nodig hebt om je project te doen slagen.

Het filmpje toont je betrokkenheid en motivatie

Je potentiële funders zullen alleen bijdragen als ze je vertrouwen. Een goed uitgevoerde, heldere en beknopte video zal je publiek geruststellen over je inzet. De inspanningen die je ervoor hebt geleverd, bewijzen dat je het ernstig meent.

Video’s zijn makkelijk te delen

Niets gaat zo snel viraal als een filmpje dat eenvoudig is te bekijken op een smartphone of tablet en makkelijk te delen op sociale media. Natuurlijk op voorwaarde dat het filmpje relevant, eenvoudig en helder is en ideaal ook een snuifje humor bevat. Dan verspreidt het zich bliksemsnel!


Koester jij ook een project? De experts van Hello crowd! helpen je graag met tips en advies om het concreet uit te werken en je te begeleiden. Aarzel niet om de stap te zetten en je project in te dienen. Je hebt niets te verliezen!

Dien je project in
Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!