Geven is ook ontvangen, dankzij de beloning

Beeld je even in dat je op een mooie dag bij vrienden op bezoek bent en er snoepjes krijgt van bij Betty & Albert, een bedrijf dat jij nog hebt helpen lanceren… Geloof mij, ze zullen heel anders smaken! Dat jij dit project hebt gesteund, maakt je natuurlijk trots en tevreden, maar je geniet nog andere voordelen, zoals een beloning, die tastbaar of eerder symbolisch kan zijn.

De waarde van de beloning hangt af van het bedrag dat je in een crowdfundingproject bijdraagt. Als je voor 5 tot €10 steunt, krijg je als beloning meestal een bedankje, een kaartje, de vermelding van je naam op het eindproduct of op de website van het project. Zo stuurden Emilie en Hanne, de bezielsters van het project Betty & Albert, een gepersonaliseerd bedankingskaartje naar alle funders die minder dan €10 hadden bijgedragen.

Gepersonaliseerde geschenken

Vanaf €10 wordt de beloning concreter: je ontvangt een uitnodiging om de initiatiefnemer en zijn team te ontmoeten, om achter de schermen van het atelier te kijken, aanwezig te zijn bij de plechtige opening van de boetiek, op de vernissage van de tentoonstelling… Veel ondernemers schenken je vanaf €10 een proefpakket van hun producten (denk aan een pak koekjes) of een gepersonaliseerd aandenken (badges, stickers, posters, T-shirts, magneetjes, schorten…), zodat iedereen kan zien dat jij hun project steunt.

Hoe groter je bijdrage, hoe waardevoller je beloning

Vanaf een bijdrage van €20 stijgt ook de waarde van de beloning: je krijgt speciale toegang tot evenementen die verband houden met de productlancering en vooral de mogelijkheid om vóór alle anderen en tegen interessante voorwaarden kennis te maken met de producten of diensten van de initiatiefnemers. Als je bijvoorbeeld meer dan €85 stortte om de opening van het CrossFit Dansaert-centrum te steunen, dan mag je een hele maand gratis alle faciliteiten gebruiken en kan je vervolgens een voordeelabonnement nemen.

Of kijk naar muzikant Steven Vrancken, die op een heel ander domein vanaf €25 zijn dubbelalbum “In Between” cadeau doet aan zijn funders. En wie zo vrijgevig is om €500 of meer te storten, kreeg een privéconcert in zijn woonkamer. Hou je van de nieuwste mode? Veel ondernemers die hun eigen kleding- of accessoiremerk lanceren, schenken een stuk uit hun collectie (soms zelfs meerdere). Denk aan Zoé Mommen, die een nieuw merk van breigoed voor baby’s lanceerde en haar funders vanaf een bijdrage van €35 een broek opstuurt. 

Dus als je een project helpt te realiseren, dan ben je achteraf niet alleen trots dat het dankzij jou tot stand is gekomen, maar ontvang je ook een leuke of zelfs waardevolle beloning. Wil je het zelf eens proberen? Ontdek de beloningen van de projecten die momenteel gefund kunnen worden.

Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!