Crowdfunding, hoe werkt het?

Vele kleintjes maken een groot: dat is de gedachte achter crowdfunding. Het helpt je de nodige financiering te vinden voor jouw project. De knowhow en het advies van financiƫle experts krijg je er zomaar bij!

Een partner van keuze

We geloven in jou en in je projecten en willen er alles aan doen om je te ondersteunen in het schrijven van je eigen verhaal. Daarom hebben wij beslist om met Ulule, onze jarenlange partner, samen te werken en je zo te laten genieten van hun expertise voor je crowdfunding campagnes. Een project indienen of steunen gebeurt dus 100% via Ulule!

Ulule, kort gezegd, wat is het?

  • De meest eenvoudige weg naar de financiering van jouw project
  • Gratis coaching op maat
  • Gemiddeld 72%* kans om de nodige financiering binnen te halen

*Slaagpercentage van de projecten op Ulule in 2019

Dien je project in

Crowdfunding is er voor iedereen

En vooral voor jou natuurlijk! Of je nu particulier bent, zelfstandige, een bedrijf of een vzw. Als je minstens 18 jaar bent en een Belgische zichtrekening hebt, dan kan je een project indienen op Ulule. Zo eenvoudig is het.

Hello Bank Lamp_500x300px

 

Voor kleine en grote projecten

Niet het bedrag of de omvang van een project, maar het idee, dat is waar het bij crowdfunding echt om draait. Ulule is er voor projecten met een financieringsdoelstelling vanaf €1. Ondernemende, creatieve of solidaire projecten met een maatschappelijk draagvlak en met het oog op een concrete realisatie.

iStock-530308639

 

Steun wordt beloond

Bij Ulule krijgt diegene die je project financieel steunt (de "funder") een niet-financiële beloning in ruil voor zijn of haar steun. Dat kan een product of dienst zijn. Deze beloning is evenredig met het bedrag van de bijdrage. Maar de funder kan er ook voor kiezen om niets in ruil te ontvangen. De financiële steun, die je via Ulule ontvangt, wordt beschouwd als een gift of een aankoop en niet als een investering. Je behoudt dus het volledige eigendomsrecht over je project en verleent geen enkel "aandeel" of "recht" aan wie dan ook.

iStock-613751652

 

Veel meer dan financiering

Wanneer je een crowdfundingcampagne opstart bij Ulule, stel je je project voor aan een breed publiek en krijgt het dus ook meer visibiliteit. Bovendien krijg je de kans om je idee uit te testen en verder te verfijnen op basis van waardevolle feedback. Je bouwt een vertrouwensband op met diegenen die jouw project steunen, waardoor ze als het ware ambassadeurs worden.

shutterstock_255083833

 

Coaching op maat

Je project indienen op Ulule is niet voldoende. Je moet het ook kunnen verkopen, mensen overtuigen en je netwerk aanspreken... Kortom, er komt heel wat bij kijken. Maar je staat er nooit alleen voor: een coach begeleidt je doorheen het hele traject!

crowdfunding

 

Niets te verliezen, alles te winnen

Je betaalt niets voor het opzetten van je campagne, noch voor het persoonlijke advies en de steun van de coaches. De Ulule commissie wordt pas afgehouden als je project de financieringsdoelstelling bereikt. Je hebt je doel niet bereikt? Dan worden er geen kosten aangerekend!

iStock-516791418

 

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Je dient je project in op Ulule.
  2. Eenmaal je project aanvaard is, kan je rekenen op gratis coaching om de pagina van je crowdfundingcampagne verder op punt te zetten.
  3. Je campagne wordt gelanceerd op Ulule en je zet alles op alles om je financieringsdoelstelling te bereiken.
  4. Je hebt je financieringsdoelstelling bereikt? Dan worden de ingezamelde fondsen, verminderd met de Ulule commissie, naar jou doorgestort. Het enige wat jij nog moet doen, is de afgesproken beloningen bezorgen aan je funders en starten met de realisatie van je project! Heb je je doelstelling niet bereikt? Dan worden de bijdrages teruggestort aan de funders en worden er verder geen kosten aangerekend.
Dien je project in
Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!