Maak kennis met Francesca, Hello crowd! coach

Hello crowd! haalt zijn kracht vooral uit zijn experts. Hun rol? Initiatiefnemers begeleiden in elke campagnefase. Een ervan is Francesca, al geruime tijd druk in de weer bij BNP Paribas Fortis en sinds een jaar exclusief beschikbaar voor initiatiefnemers. Een gesprek.

Grondige kennis van de zakenwereld

Francesca heeft een diploma politieke wetenschappen en bijna een jaar geleden kwam ze het Hello crowd! team versterken. Ze is afkomstig uit het Waasland en perfect tweetalig. Francesca kwam in 2013 terecht in de financiële wereld en kreeg er vervolgens de kans om verscheidene specialiteiten en afdelingen te verkennen. Voor de initiatiefnemers met wie zij momenteel samenwerkt, is haar rijke en gevarieerde ervaring beslist een belangrijke troef: “Ik ben bij BNP Paribas Fortis gestart als management trainee en daarbij heb ik allerlei verschillende functies doorlopen, bijvoorbeeld in het kantorennet en bij business development. Nadien ben ik definitief aan de slag gegaan als kredietanaliste. Mijn economische en financieel-technische kennis is daardoor sterk toegenomen.” Haar loopbaan leverde haar niet alleen ervaring met financiën op, maar ook een uitgebreid professioneel netwerk, waar toekomstige initiatiefnemers alleen maar van kunnen profiteren.

Goed met mensen omgaan is een must

Toekomstige ondernemers coachen is echt iets voor Francesca. “Ik wou opnieuw met beide voeten in de praktijk staan, mensen ontmoeten, ze helpen om hun projecten te verwezenlijken.” Communicatie is Francesca’s tweede natuur en ze vindt zichzelf iemand die gemakkelijk een gesprek aangaat, belangstelling heeft voor mensen, voor wat hen boeit en motiveert: “Ik ontdek graag nieuwe domeinen en vind het leuk om ook de horizon van anderen te verruimen. Mensen stellen ook mijn pedagogische kwaliteiten op prijs: als ik iets uitleg, vinden ze dat meestal heel duidelijk. Advies geven over onderwerpen die ik zelf goed beheers, dat is echt iets voor mij…” Dat ze met deze kwaliteiten snel het vertrouwen wint van de initiatiefnemers met wie ze samenwerkt, hoeft dan ook niet te verwonderen.

Veel belangstelling voor de initiatiefnemers en hun projecten

Nog vóór Francesca bij Hello crowd! aan de slag ging, was ze al vertrouwd met crowdfunding. “Tijdens mijn loopbaan in de banksector kwam ik vaak in contact met klanten, ondernemers, die sterk geïnteresseerd waren in crowdfunding. Ik heb zelfs een uitvoerige studie gemaakt over dit onderwerp. Theoretisch kende ik het dus al goed nog vóór crowdfunding mijn eigen werkterrein werd. De community spirit die er heerst, is heel leuk, net als de energie waarmee veel mensen samen hun schouders onder een project zetten. De gedeelde overtuiging dat het gaat lukken, maakt elk project veel krachtiger.” Op welke domeinen werkt ze het liefst? “Ik heb een zeer brede interesse, maar gastronomie boeit mij net iets meer. Je zou mij een echte ‘foodie’ kunnen noemen. En ook alles wat met muziek te maken heeft. Nieuwe artiesten ontdekken en naar concerten gaan vind ik het einde.”

Heb jij ook een project? Onze experts helpen je graag om het uit te werken. Zij begeleiden en adviseren je. Durf de stap te zetten en dien nu je project in op Hello crowd!.

Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!