Op crowdfunding staat geen leeftijd

Of je ook creatief kan zijn en een ambitieus project op poten kan zetten zonder per se carrière te willen maken? Zeer zeker. Het bewijs? Deze twee campagnes van een groep studenten en ... goed gecoachte scholieren!

Een test van formaat als eindwerk

Peau12: achter deze woordspeling gaat het project schuil van vier studenten kmo-management aan de Arteveldehogeschool in Gent. In het kader van hun eindwerk dachten de vier vrienden Cécile, Sarah, Marie en Jonathan een start-up uit die gespecialiseerd is in massagepakketten. De financiering ervan gebeurde via een crowdfundingcampagne op Hello crowd!, die 50% meer binnenhaalde dan voorzien. Een succesverhaal dat hen niet alleen motiveerde en een mooi cijfer opleverde voor hun eindwerk, maar hen ook enorm veel leerde op professioneel vlak. Meer nog, ze denken er zelfs over na om hun business na hun studies verder te zetten!

Van kindsbeen af ondergedompeld in de participatiewereld

Hoewel je 18 jaar moet zijn om bij Hello crowd! een crowdfundingproject op te zetten of te steunen, komen de ideeën en motivatie soms op erg jonge leeftijd al. Dat kunnen de tieners van het Team Oufti alleen maar beamen. Bijgestaan door twee volwassen coaches - Eric en Laurent - die het project ondersteunden en hen doorheen het hele avontuur begeleidden, zetten deze zes Luikenaars tussen 10 en 12 jaar zich in om te kunnen deelnemen aan de First Lego League. Een wetenschappelijke uitdaging met deelname aan nationale en internationale toernooien, die ook de bouw van een LEGO Mindstorms-robot inhoudt.

Om de droom van deze jonge wetenschappers te verwezenlijken, lanceerde Laurent Martens - een van de twee coaches van het team - met succes (120% van de financieringsdoelstelling werd behaald!) een crowdfundingcampagne via Hello crowd!. Daarmee betaalden ze het materiaal, de inschrijving voor de wedstrijd, ... Die heeft trouwens heel wat gemeen met het crowdfundingsysteem, want ook de wedstrijd stimuleert zijn deelnemers om “moderne competenties te ontwikkelen die verankerd zitten in de uitdagingen van de wereld waarin we leven.” Wedden dat de jonge Luikenaars van het Oufti-team niet alleen hun wetenschappelijke kennis hebben verrijkt, maar ook een andere manier hebben ontdekt om in team te werken en grondig kennis hebben gemaakt met de participatiewereld waarin ze steeds meer worden ondergedompeld?


Zelfs tieners en studenten doen aan crowdfunding. Wat je statuut of activiteit ook is, aarzel niet en dien je project in. Het wordt gegarandeerd een verrijkende ervaring, waarbij je niets te verliezen hebt, alleen maar te winnen.

Een project indienen

Vragen over dit project?

Vind het aantwoord op het Help & Support forum.

Go!